• 06 40 42 18 06
  • info@chaletitalieverhuur.eu

De omgeving

Aerial_photographs_2010-by-RaBoe-46

Lago di Lugano:
Aan het Lago di Lugano liggen vele pittoreske dorpjes zoals, Gandria ( bekend om zijn vele straatjes met trappen) , Morcote en Bissone. Vanuit Porlezza kunt u een boottocht maken naar Lugano, een mooie luxe Zwitserse stad gelegen aan het lago di Lugano. Net voor Lugano kan je de Monte Bre ( 925 mt ) per kabelspoor of met de auto op. Hier kan je genieten van het geweldige uitzicht over de stad Lugano.
Vanaf Valle D’Intelvi op 1302 mt hoge (dit wordt ook wel het Balkon van Italie  genoemd) kunt u bij helder weer het hele Lago di Lugano, een deel van het Lago Maggiore en soms zelfs de besneeuwde bergtoppen van de Alpen zien.

trenino-monte-generoso-246-1

Lago di Como:

Het Lago di Como ligt op ongeveer 15 min rijden afstand van Porlezza. Dit meer is  bekend om zijn vele grote Villa’s, waarvan sommige te bezichtigen zijn. Vanuit Menaggio, een gezellig dorpje aan het Lago di Como , kunt u de boot nemen om de dorpjes  Belaggio en Varenna te bezoeken. Vanaf Menaggio rijdt u langs het Lago di Como u komt vele leuke dorpjes tegen. Onderaan het Lago di Como ligt de stad Como. Deze stad is zeker de moeite waard om te bezoeken. Vanuit Como kunt u met de funicolare (het kabelspoortje) een rit omhoog maken naar de top van de Monte Brunate
(500 mt). Het uitzicht vanaf hier is buitengewoon mooi. Vanaf deze hoogte is het Romeinse en middeleeuwse grondplan van de oude stad Como te herkennen.

Lago Maggiore:
Aan het Lago Maggiore ligt de stad Locarno. De stad met vele pleinen en luifels. Iets ten oosten van Locarno kunt u de Valle  Verzasca en de Valle  Maggia in rijden. Vanaf de 220 meter hoge stuwdam in de Valle Verzasca wordt gedurende het zomerseizoen gebungeejumpt. De bekendste sprong die hier gemaakt werd was voor een opname van de James Bond film “Golden Eye”.

Milaan:
Milaan ligt op ongeveer 90 min rijden vanaf de camping. De Dom van Milaan, Galleria Vittorio Emanuele en het San Siro zijn een van de belangrijkste toeristische trekpleisters die u niet mag missen.

Weekmarkten:

Porlezza

Lenno – Lago di Como

Como en Varese – Lago di Como

Lugano

Luino – Lago Maggiore

Zaterdagochtend

Dinsdagochtend

Maandag, donderdag en zaterdag

Dinsdag en vrijdag een fruitmarkt tot 12:30

Woensdag een hele grote markt!